fbpx

מערכות גילוי וכיבוי אש

מצודה מערכות מיגון מתקדמות

מערכות גילוי וכיבוי אש

מערכות כריזה וגילוי אש שריפה היא עניין לא נעים בכלל, ואפילו די מסוכן. כדי לשמור על בטיחותם של המבקרים והעובדים נקבעו תקנים שונים.

מערכות גילוי אש ע"פ תקן 1220

שריפה היא עניין לא נעים בכלל, ואפילו די מסוכן. כדי לשמור על בטיחותם של המבקרים והעובדים נקבעו תקנים שונים. תקן 1220 קובע אילו מערכות לגילוי אש יש להתקין במבנה, על פי 2 רמות סיכון. התקן קובע בין השאר מתי יש להתקין מערכת גילוי אזורית, ומתי אנלוגית, מתי יש צורך גם בכריזה וניהול עשן ועוד.

הדבר עליו אין עוררין, הוא כי מבחינת תקן 1220 חלק 3, יש חובה להתקין מערכות להתראה ולגילוי אש. בנוסף, בכל שנה יש לבצע בדיקה של האמצעים שהותקנו.

החשיבות של מערכות גילוי אש

בבית הספר למערכות גילוי אש תלוי שלט אחד בלבד: “אין עשן בלי אש”. כי מה שטוב לנו טוב להם. מערכות אלה מוצבות במבנים שונים על מנת לספק התראה בזמן אמת מפני שריפה. המערכות מתבססות על חיישנים שונים שמאפשרים להם להוות גורם מתריע בזמן אמת.

חברת מצודה מערכות מיגון מתקדמות משולבות בע”מ מספקת שירותי תחזוקה למערכות של גילוי אש. אנחנו מכירים את התקן לפני ולפנים, ומספקים ללקוחות פתרונות שיגנו עליהם מפני שריפה, ומפני החוק.

כלל טכנאי החברה עוברים הסמכות רלוונטיות מטעם היצרנים, כדי שיוכלו לתת את השירות הטוב ביותר. אנו מקפידים להשתמש במערכות המתקדמות ביותר, תוך עמידה על לוחות זמנים, כדי שהלקוחות שלנו יהיו מרוצים.

מערכות לגילוי אש זה לא משחק ילדים, הן חייבות לעמוד בתקנים הנדרשים!

באותה מידה בה חשוב למגן את הנכסים שלנו מפני פריצות, יש לייחס חשיבות גם למיגון מפני שריפות. לכן, מערכת גילוי אש תהיה חיונית לא פחות, ולעתים אף יותר, בהגנה על בתינו והעסקים שלנו.

בשל הסכנה הממשית לחיים בפריצת שריפה

ישנם תקנים מחמירים עד מאוד במדינתנו, כשזה מגיע למערכות גילוי אש. ככלל, כל מערכת גילוי אש על חלקיה השונים, תעבור בדיקת תקן 1220.

תקן זה עודכן ב-2015

תפקידו לשמור על תקינות מערכות גילוי האש/עשן בנכס, בהתאם לשתי רמות סיכון – רמה 1 ורמה 2, הנקבעת לפי סוג מבנה. מבנים ברמת סיכון 1 כוללים בתי מגורים, בנייני משרדים, מרכזי קניות, חניונים בתי ספר ועוד.

במידה ומבנה 1 הוא בניין רב קומות, ייתכן שיקבל רמת סיכון 2. מבנים ברמת הסיכון 2, כוללים מבנים תעשייתיים המאחסנים בתוכם חומרים דליקים, בתי חולים ובתי הבראה, רבי קומות בעלי כל ייעוד שהוא, ועוד.

התקן למעשה מתייחס לכלל מערכות גילוי האש, על כל סוגי הגלאים שייתכנו בה, ואופן התקנתם. הוא מכיל מספר חלקים – חלקים הממוספרים מ-1 ועד 6, וחלקים 10 ו-11.

החלקים החשובים בתקן הנם חלק 3 המתייחס ספציפית לאופן ההתקנה, וחלק 11 מדבר על אופן התחזוקה השוטפת. שאר החלקים דנים במרכיבים השונים במערכת גילוי האש, וחובת הימצאותם במערכת.

  • חלק 1: דן בגלאי העשן במערכת, המיועדים להתקנה בתוך מבנים. סוגי גלאים אלו לרוב יכילו רכיבים חשמליים, אמצעי חישה שונים בתא סגור, ורכיבים נפרדים המסוגלים לזהות עשן. לפי התקן, עליהם לכלול חיבור למקור מתח, למערכת התראה ולמעגל הפעלה מרחוק. בנוסף מאוזכרים בתקן גלאי חום וחלקים נוספים שניתן לשלב בגלאי עשן מסוג זה.
  • חלק 2: דן ביחידות הבקרה ההכרחיות במערכת.
  • חלק 3: חלק זה מתייחס ספציפית לאופן ההתקנה, כאשר את הבדיקה השנתית יש לבצע לפי הכתוב בו, וקבלת האישור הסופי נעשית רק ע”י מעבדה שהוסמכה לכך מטעם מכון התקנים הישראלי.
  • חלק 4: דן בגלאי החום במערכת
  • חלק 5: דן בגלאי עשן עצמאיים
  • חלק 6: דן בהתקני הפעלה ידניים
  • חלק 10: דן בהתקנים להתראת שמע, כלומר בסירנות וצופרים המופעלים אוטומטית בזמן אמת.
  • חלק 11: חלק זה מתייחס לאופן תחזוקת מערכת גילוי האש. לפיו, יש לערוך בדיקה שנתית לתקינות מערכת גילוי האש במבנה הנתון, לאחר שהוסמך רשמית ע״י גורם מקצועי ומכון התקנים. במסגרת ביקורת זו, נבדקים כל חלקי המערכת – הגלאים, הרכזת, החייגן ויתר רכיביה.

אנשים שהגיעו למאמר זה התעניינו גם במידע נוסף על מערכות מתזים מתקדמות.

התקנת ציוד גילוי וכיבוי באתרים שונים

יבוצעו התקנות אלו במפעלים, במחסנים, בבניינים מסחריים ובמוסדות וכו’ על-פי דרישות רשות הכבאות בהתאם לתקנות שירותי הכבאות המתאימות (ציוד כיבוי).

סוג הציוד להתקנה באתר נקבע בהתאם לגודלו, תכולתו וסיכוני האש אשר בו. כמות פרטי הציוד נקבעת כנדרש בתקנות כנ”ל ותתאים למטען אש.

במרבית תקנות שירותי הכבאות המוזכרות קודם קיימת תקנה 3 המעגנת את סמכות רשות הכבאות לדרוש התקנת ציוד כיבוי נוסף לזה הנדרש בתוספות לתקנות, לרבות התקנת מערכת אוטומטית לגילוי אש, חום ועשן.

לכל שאלה פנו אל חברת מצודה המומחים בתחום מערכות גילוי אש >>

מערכות כיבוי אש ע"פ תקן 448 / 1205 / 2206

סוגי מערכות כיבוי אש

קיימים סוגים שונים של מערכות כיבוי אש, המורכבות מאלמנטים שונים:

  • מיכל כיבוי אש: מיכל המכיל חומר כיבוי, כאשר בזמן שריפה מתבצע ניתוק של מקורות האנרגיה למבנה, ומותז החומר מן המיכל.
  • תושבת גלאי אש: מערכת כיבוי אש כוללת גם גלאים, והתושבת מיועדת לתמוך אותם.
  • נחיר פיזור: מדובר במעין צינור שמתיז את חומר הכיבוי במקרה של שריפה.
  • מנגנון פריקה מכני: במקרה של שריפה המערכת תבצע כמה פעולות במקביל, ומנגנון הפריקה הוא הכוח שמנהל את הפעולות האלה. הוא מקבל את המידע בזמן אמת, פורק את חומרי הכיבוי, מפעיל את האזעקה ומנתק את הגז במקום. הפעולות שלו מתבצעות בהתאם לנתונים שמשדר אליו נתיך הטמפרטורה.
  • נתיך טמפרטורה: זהו למעשה אמצעי המכוון לטמפרטורה מסוימת, ומטרתו למנוע הפעלה של המנגנון המכני בזמן לא נכון. כאשר הטמפרטורה מגיעה לרמה הבעייתית (שהוגדרה מראש), הנתיך משתחרר והמערכת מבצעת פריקה.
  • כפתור הפעלה ידנית: מכירים את הכפתור האדום מהסרטים? זה שאסור ללחוץ עליו. אז גם במערכת כיבוי אש יש כפתור כזה, באמצעותו ניתן להפעיל את המערכת באופן ידני, כולל בשליטה מרחוק.

אתם בטח יודעים כמה שריפה עלולה להיות מסוכנת, במיוחד כאשר היא משתוללת בתוך בניין. כדי להתמודד עם האיום הזה, ישנה חובה להתקין מערכות כיבוי אש. קיימים תקנים שונים, המגדירים איזה ציוד כיבוי אש צריך להיות מותקן בכל מקום, כמו תקן 448, תקן 1205 ותקן 2206, שנחשבים תקנים מחייבים בתחום.

מי צריך להתקין מערכת כיבוי אש?

אם יש לכם עסק, חנות, מסעדה, מבנה או כל מתחם אחר אתם צריכים לברר האם אתם עומדים בתקנים הנדרשים למערכות כיבוי אש. חשוב שתפנו לחברה מקצועית, שתסייע לכם לעמוד בכלל התקנים, ולשמור על הבטיחות במתחם.

חברת מצודה מערכות מיגון מתקדמות משולבות בע”מ מתמחה בהתאמה, התקנה ושירות של מערכות מיגון ממגוון סוגים, כולל מערכות כיבוי אש. מומחי החברה יבצעו בדיקה של הבניין, ינתחו את הצרכים שלכם, ויתאימו מערכת מותאמת עבורכם.

על מנת לחזור לעמוד הראשי לחצו כאן

זקוק לפתרונות אבטחה?

תן לנו להתאים לך חבילת מיגון מותאמת אישית.

מערכות מיגון

לאן אתה הולך?

מגיעה לך פגישת ייעוץ ללא עלות.